De gemeente Maastricht krijgt vooralsnog geen vergunning voor de bouw van een coffeeshop aan de rand van de stad.
De gemeente Maastricht krijgt vooralsnog geen vergunning voor de bouw van een coffeeshop aan de rand van de stad. (Foto: ANP)
Proefabonnement,
5 weken voor € 15,-

Maastricht houdt vast aan coffee corner


Maastricht zet onverminderd in op de vestiging van een tijdelijke coffee corner bij de grens met Eijsden. Dat heeft burgemeester Gerd Leers dinsdag gezegd in reactie op een uitspraak van de rechtbank in Maastricht eerder op de dag.

Maastricht
Van onze verslaggever

De rechtbank had bepaald dat Maastricht geen tijdelijke coffee corner mag aanleggen bij de grens met Eijsden.

De gemeente Maastricht wil de koffieshops uit de binnenstad verplaatsen naar de rand van de stad. Daarmee moet de overlast beperkt worden. De gemeentes Eijsden, Visť en Voeren vrezen overlast door de verzameling koffieshops (coffee corner) die bij hun gemeentegrenzen zou komen.

De rechter geeft hen gelijk: hij vindt dat Maastricht onvoldoende duidelijk maakt hoe de overlast buiten het coffee corner-terrein binnen aanvaardbare grenzen zal blijven. Ook is onvoldoende rekening gehouden met schoolgaande jeugd die dagelijks langs de coffee corner fietst.

Leers zegt dat Maastricht op korte termijn tegemoet zal komen aan de kritiekpunten van de rechter. Ook doet hij een hernieuwd beroep op het kabinet en de buurgemeenten om mee te helpen met de oplossing van het drugsprobleem.

Tijd Gepubliceerd op: 11.03.08 11:10, laatste update: 11.03.08 13:42


Vorige pagina


Overlijdensberichten

Eerder verschenen


Uitgelicht

Poll van de dagBerden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: