Achtergronden bij het nieuws                                                                                                             

Sociale Dienst verplicht cursus re´ncarnatie


De Maastrichtse Sociale Dienst heeft uitkeringsgerechtigden onder druk gezet om op kosten van de gemeente een re´ncarnatietherapie te volgen. Weigerachtige cliŰnten kregen te horen dat hun opstelling consequenties voor hun uitkering zou hebben.

Maastricht
Van onze verslaggever

Dat blijkt uit informatie waarop het Maastrichtse raadslid John Steijns (fractievoorzitter van Stadsbelangen Mestreech) de hand heeft weten te leggen. Steijns heeft inmiddels politieke vragen over de kwestie gesteld.

Door onder begeleiding van een re´ncarnatietherapeut (een niet-erkend beroep) 'terug te keren' naar een 'vroeger leven', zouden mensen met een uitkering de kans krijgen hun huidige problemen op te lossen. De achterliggende gedachte is dat zij daardoor grotere kans zouden maken een betaalde baan te vinden en dus geen uitkering meer nodig zouden hebben. Ten minste ÚÚn cliŰntenbegeleidster van de Maastrichtse Sociale Dienst zou zelf baat hebben gehad bij de therapie.

Woordvoerder Joep Delsing van verantwoordelijk wethouder Luc Winants (CDA, Sociale Zaken) erkent dat de kwestie speelt. "Het is een extra precaire zaak omdat het om personen gaat. Dit maakt het voor mij erg lastig om op dit moment details te geven", zegt hij.

Delsing onderstreept dat de zaak "met de hoogst mogelijke prioriteit en op het hoogst denkbare niveau" wordt uitgezocht. "Als het om re´ntegratie gaat, wordt van onze medewerkers verwacht dat zij maatwerk bieden. Het zou best zo kunnen zijn dat dit een middel is om mensen weer aan de gang te krijgen."

Marcus Huibers, hoofddocent klinische psychologie aan de Universiteit Maastricht en tevens werkzaam als psychotherapeut bij de Riagg Maastricht, is verbijsterd. "Dit valt wat mij betreft onder de categorie wichelroede en andere Jomanda-achtige verschijnselen. We praten hier over een volstrekt obscure therapie die de naam therapie niet eens mag hebben."

Volgens raadslid John Steijns moeten zaken als deze in alle gevallen worden voorgelegd aan een superieur. Dat zou betekenen dat meerdere ambtenaren op de hoogte zijn. "De therapie zou tien sessies van negentig euro omvatten. In totaal heb je het dus over negenhonderd euro gemeenschapsgeld."

Tijd Gepubliceerd op: 11.04.08 08:57, laatste update: 11.04.08 11:20


Vorige pagina


Overlijdensberichten

RSS Feed Widget

Het laatste nieuws, Nieuws, Actueel nieuws, Limburg, Sport nieuws, Dagblad de Limburger, 25 november 1909

Volg ons op


Protestzanger Armand is donderdag overleden. Dat maakte zijn platenmaatschappij Top-Notch... » Lees verder
In de rubriek Nootzaak gaan we op zoek naar de verborgen, bijzondere en verrassende verhalen in... » Lees verder


Het laatste nieuws, Nieuws, Actueel nieuws, Limburg, Sport nieuws, Dagblad de Limburger, Marco van Kampen

Berden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: