Advertentie


Het laatste nieuws, Nieuws, Nieuws en Media, Laatste nieuws, Actueel nieuws, Limburg, Sport nieuws, Dagblad de Limburger
Advertentie

div_v2.gif
 Laatste update: 26/11/2015 16:55 Tip ons: nieuwsemail.gif foto'semail.gif Mobiel:Het laatste nieuws op je mobiel en pda lees je via www.Limburger.nl/mobiel
div_v2.gif

Regionieuws
Sport
Cultuur en Media
Wandel/fietsroutes
Blogs
Bijlages
Nieuwsbrief
Service
Weer
Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats:
Neem abonnement
Krant digitaal
Sportspellen
RSS-feed
Websites
Startpagina
Voorpagina / Er is er een jarig / 10 november
Duizendpoot Daphne Deckers in de Playboy.
Duizendpoot Daphne Deckers in de Playboy.
10 november

The Good, The Bad & The Ugly, Once Upon A Time In The West, Once Upon A Time In America en The Untouchables. Allemaal klinkende bioscoop-kaskrakers. En niet in de laatste plaats dankzij de voortreffelijke filmmuziek van de vandaag tachtig jaar geworden Italiaanse componist Ennio Morricone.


Componist Ennio Morricone.
Componist Ennio Morricone.

Ruim vijfhonderd films en televisieseries zijn voorzien van zijn muziek en Morricone schreef daarnaast ook nog eens een honderdtal popsongs en evenzovele klassieke composities (opera, kamermuziek en viool- en pianoconcerten). Maar het zijn vooral zijn filmscores die beklijven. Opvallend is dat de muziek vaak al klaar was, nog voordat de film werd opgenomen. Op de set werd Ennio’s muziek dan via grote luidsprekers afgespeeld, zodat acteurs in de juiste stemming konden komen. Die stemming wordt door velen gevoeld: Morricone verkocht weredwijd meer dan 25 miljoen albums.

Tim Rice.
Tim Rice.

Van componist van filmmuziek naar tekstschrijver voor films en musicals is maar een kleine stap. Maar dat is wel waar de jarige Brit Tim Rice goed in is. Samen met Andrew Lloyd Webber (ook geen kleine jongen) heeft hij de muscial Evita en Jesus Christ Superstar (op zijn naam) geschreven. En samen met Elton John is hij verantwoordelijk voor The Lion King. Op filmgebied was Tim Rice verbonden aan het Dysney-concern en schreef hij teksten voor de films Aladdin, The Lion King, Aïda en Beauty and the Beast.


De slingers hangen vandaag vast en zeker ook in huize Daphne Deckers. Ze is een ware duizendpoot te noemen: fotomodel (tien jaar terug stond ze in de Playboy), schrijfster (De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin), columniste (ondermeer in De Telegraaf en Viva), presentatrice (Holland’s Next Top Model), actrice (ze had een rolletje in de James Bond-film Tomorrow Never Dies) en vrouw van ex-tennisser Richard Krajicek. Maar de meest bijzondere functie – die ze overigens deelt met prinses Laurentien en Ivo de Wijs – is die van sprookjesambassadeur van Hans Christian Andersen.

En natuurlijk een hiep-hiep-hoeraatje voor de uit Sittard afkomstige wielrenner Danny Nelissen.

Tijd Gepubliceerd op: 10.11.08 07:00Deel dit artikel op:
 
nujij facebook linkedin twitterMeer nieuws uit Er is er een jarig

Laatste nieuws
    ERROR: Macro LatestNewsV2 is missing!


Advertenties
Advertenties

Advertentie