(Foto: ANP)
Proefabonnement,
5 weken voor € 15,-

Overlijdensadvertentie helpt politie Landgraaf


Op de begrafenis van zijn schoonmoeder is een inwoner van Landgraaf woensdagmiddag aangehouden. De politie besloot naar aanleiding van een overlijdensadvertentie te kijken of de gezochte man bij de plechtigheid aanwezig zou zijn.

Landgraaf
Van onze verslaggeefster

De politie in Duitsland heeft Nederland om uitlevering van de Landgravenaar gevraagd. Hij is in Duitsland beschuldigd van handel in verdovende middelen en moet hiervoor nog een straf uitzitten van minimaal zeven jaar.
De gezochte zou verblijven op een adres in Landgraaf waar hij bij regelmatige politiecontroles telkens niet werd aangetroffen.
Via een overlijdensadvertentie kreeg de politie hem woensdagmiddag uiteindelijk wel te pakken. De politie had gerichte aanwijzingen waaruit bleek dat de gezochte op de begrafenis van zijn schoonmoeder aanwezig zou zijn
,,Dat was ook het geval. Na de uitvaartmis en het afscheid op de begraafplaats hebben we de niets vermoedende man op een discrete manier aangehouden", meldt de politie. De man is in afwachting van zijn uitlevering aan Duitsland ingesloten.

Tijd Gepubliceerd op: 11.02.10 13:40, laatste update: 11.02.10 16:53


Vorige pagina


Overlijdensberichten

Eerder verschenen


Uitgelicht

Poll van de dag

Nieuwbouw Arcus College kampt nu al met lokalentekort Stemmen: 489


Berden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: