Bier uit plastic met carnaval in Maastricht


Voor het eerst in de historie moet er met carnaval in Maastricht op straat uit plastic bekers worden gedronken. De gemeente doet glas in de ban.

Maastricht
Door Stefan Gybels

De verplichting geldt voor de hele stad. Horecazaken in het centrum wordt bovendien geadviseerd ook binnen met plastic te werken. Kiest de ondernemer in de zaak toch voor glas, dan moet er een portier bij de deur staan om te voorkomen dat glaswerk mee naar buiten wordt genomen.
De gemeente neemt de maatregel vanwege de veiligheid en de bereikbaarheid voor hulpdiensten, schrijft burgemeester Onno Hoes in een brief aan de ondernemers. Bij de uitzending van de WK-finale Nederland-Spanje op het Vrijt?hof en bij carnavalsaftrap de 11devande11de werd al geŽxperimenteerd met het gebruik van plastic. Dat gebeurde ook op initiatief van horecaondernemers aan Vrijthof, Markt en Platielstraat. Ook zij wijzen op de veiligheid. Ook zijn bekers goedkoper en zijn geen glazenwassers en -ophalers nodig, stellen de ondernemers.
Bij andere horecagelegenheden wordt minder positief gereageerd. Zo omschrijft Bert Didderen van cafť 't Pothuiske aan Het Bat het besluit als ‘het begin van het einde'. "Carnaval wordt zo steeds minder aantrekkelijk. Bier in glas is een stukje kwaliteit. Dat leveren we nu in.”
De gemeente laat in de brief ook weten strenger te zullen gaan optreden tegen ‘excessieve geluidsoverlast'. Ondanks het verbod op muziek uit gevelboxen op vrijdag en zaterdag voor carnaval constateerden handhavers dat bij een groot aantal zaken die dagen tůch muziek uit de gevelboxen klonk. Burgemeester Hoes laat weten daar dit jaar streng tegen te zullen optreden.

Tijd Gepubliceerd op: 12.01.11 07:00, laatste update: 12.01.11 09:09


Vorige pagina


Overlijdensberichten

Eerder verschenen


Poll van de dagBerden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: