VVD'er Van Rey krijgt stem van het CDA


De Roermondse VVD-Senaatskandidaat Jos van Rey heeft maandag een voorkeursstem uit onverwachte hoek gekregen. Een CDA-lid kleurde het rode vakje voor de naam van de VVD'er rood bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer.

Door Paul Bots

Deze verkiezing vindt getrapt plaats, alleen leden van Provinciale Staten mogen een stem uitbrengen.  Het is niet de enige afwijkende stem in Limburg. Er ging ook een stem vanuit de partij 50Plus naar de Onafhankelijke Senaatsfractie.
VVD'er Van Rey reageert verrast op de stem uit CDA-hoek, omdat juist hij zich altijd zeer kritisch ten opzichte van die partij heeft opgesteld. CDA-fractieleider Martijn van Helvert erkent dat er sprake is van een bewuste keuze. Met de stem op Van Rey krijgt een Limburgse kandidaat steun, en kan de Haagse gedoogcoalitie rekenen op een extra VVD-zetel zonder dat het CDA daar onder lijdt. Bij 50Plus is om eenzelfde reden een stem naar de OSF gegaan. Volgens fractieleider Albert Leppers moest voorkomen worden dat de huidige gedoogcoalitie een meerderheid krijgt in de Eerste Kamer.De stemmen van de Statenleden in de provincie Limburg zijn naar de volgende partijen gegaan: VVD: 9 CDA: 9 PVV: 10 SGP: 0 PvdA: 6 GroenLinks: 3 SP: 6 D66: 2 ChristenUnie: 0 PvdD: 0 50PLUS: 1 OSF: 1

Tijd Gepubliceerd op: 23.05.11 15:55, laatste update: 23.05.11 16:37


Vorige pagina


OverlijdensberichtenRSS Feed Widget