Limburgse aspergekok Van Ham overleden


Herman van Ham, de bekendste aspergekok en -deskundige van Limburg, is afgelopen donderdag op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wellerlooi aan kanker overleden.

Wellerlooi
Van onze verslaggever
Herman van Ham was de onbetwiste pionier van de asperge in Noord-Limburg. Hij werkte 39 jaar als kok voor Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Toen de teelt van asperges na de oorlog opgang maakte in de regio, sloot hij daar als kok bij aan. Veel van zijn in de keuken opgedane kennis stopte hij in het samen met Wiel Basten geschreven Het Aspergeboek uit 1970. Bij zijn afscheid in 1988 van De Hamert werd hij koninklijk onderscheiden.

Herman van Ham wordt woensdag na een uitvaartdienst in Well gecremeerd.

Tijd Gepubliceerd op: 06.08.12 09:31, laatste update: 06.08.12 09:32




Vorige pagina


Overlijdensberichten


RSS Feed Widget