Achtergronden bij het nieuws

    
Rob Ruijgh
Rob Ruijgh (Foto: ANP)
Proefabonnement,
5 weken voor € 15,-

Woedende Valverde krijgt na val hulp van Rob Ruijgh


Een bedankje aan Rob Ruijgh is wel op zijn plaats voor Alejandro Valverde. De Spanjaard viel dinsdag in de vierde etappe van de Ronde van Spanje op zo'n 35 kilometer van de finish, net op het moment dat vooraan de Sky-ploeg van Chris Froome het tempo flink opschroefde.

Wielrennen
door onze verslaggever

Sky toonde geen clementie met de leider in het klassement en reed hard door. Samen met Rob Ruijgh ging Valverde in de achtervolging. De poging slaagde bijna, maar op de slotklim wisten ze het gaatje net niet te dichten. Ruijgh en Valverde kwamen uiteindelijk als 37ste en 39ste op de streep, op 1.59 minuten van ritwinnaar Simon Clarke.

„Het is ongehoord dat je als ploeg zelf een valpartij veroorzaakt en vervolgens toch besluit om voluit door te fietsen, waardoor het peloton in waaiers uiteen viel”, foeterde de kopman van Movistar. „Sky heeft een totaal gebrek aan sportiviteit getoond.”

Valverde moest zijn rode leiderstrui daardoor afstaan aan Joaquim Rodriguez. Hij zakte naar de negende plek, achter het Rabo-duo Mollema (4de) en Gesink (5de). Ruijgh staat in het klassement 32ste, op 2.41 van Rodriguez.

Tom Dumoulin kwam dinsdag als 62ste binnen, met een achterstand van 4.15. In het klassement staat de Maastrichtenaar 64, op bijna acht minuten.

Tijd Gepubliceerd op: 21.08.12 19:34, laatste update: 21.08.12 21:53


Vorige pagina


Eerder verschenen


Uitgelicht

Poll van de dagBerden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: