Caberg en Standaard gaan fuseren


De amateurvoetbalclubs VV Standaard en Sportclub Caberg gaan samen. De komende maanden wordt de fusie verder uitgewerkt. Bij aanvang van het nieuwe seizoen moet de samengang een feit zijn.

Maastricht
Van onze verslaggever

Volgens bestuurslid Paul Penders van VV Standaard zijn de leden van Caberg, opgericht in 1953, al akkoord met een fusie. Tijdens de ledenvergadering van VV Standaard, dat in 1932 het levenslicht zag, klonken ook positieve geluiden, maar aangezien het vereiste quotum niet werd gehaald, is de mening van de Standaard-leden nog niet definitief.
Penders: "We gaan er desondanks van uit dat ook Standaard zal instemmen.
Daarom hebben we de voorbereidingen alvast in gang gezet.” Voor aanvang van het voetbalseizoen 2013-2014 moet de fusie een feit zijn. Heikele punten worden de clubkleuren en de -naam, zo weet Penders. "Zoals dat altijd het geval is bij fusies. Daarom willen we daar ook pas op het laatste moment een beslissing over nemen. We moeten eerst goed in kaart brengen wat de fusie gaat betekenen. Hoeveel elftallen komen er, hoe moeten we een en ander financieel regelen. Daarna komen wel clubkleuren en clubnaam.
Ik kan me zo voorstellen, maar dat is op persoonlijke titel, dat we dat gaan voorleggen aan ons nieuwe ledenbestand.”

Tijd Gepubliceerd op: 08.12.12 10:42, laatste update: 08.12.12 18:26
Vorige pagina


Overlijdensberichten

Eerder verschenen


Poll van de dagBerden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: