Advertentie


Het laatste nieuws, Nieuws, Nieuws en Media, Laatste nieuws, Actueel nieuws, Limburg, Sport nieuws, Dagblad de Limburger
Advertentie

div_v2.gif
 Laatste update: 25/11/2015 21:16 Tip ons: nieuwsemail.gif foto'semail.gif Mobiel:Het laatste nieuws op je mobiel en pda lees je via www.Limburger.nl/mobiel
div_v2.gif

Regionieuws
Sport
Cultuur en Media
Wandel/fietsroutes
Blogs
Bijlages
Nieuwsbrief
Service
Weer
Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats:
Neem abonnement
Krant digitaal
Sportspellen
RSS-feed
Websites
Startpagina
Voorpagina / Venlo Venray / Zwemplas Drakenrijk begin mei open

Zwemplas Drakenrijk begin mei open

Vanaf begin mei kan er bij goed weer worden gezwommen in de ontgrindingsplas die is ontstaan op het terrein van park Drakenrijk in Beesel.

BEESEL
van onze verslaggeefster

Formeel moet ontgronder Niba de gronden nog overdragen aan de exploitant van Drakenrijk, recreatieondernemer Ton Derks. Hoewel die handtekeningen nog niet zijn gezet, staat niets een snelle openstelling voor publiek in de weg, zegt projectleider Jerom Coppus van Niba.

Niba, Derks en de gemeente Beesel sloten drie jaar geleden een contract. Niba mag jaarlijks -tot 2025- zo'n 500.000 ton grind halen uit het zestig hectare grote terrein; Derks, eigenaar van Billy Bird Facilities dat park Hemelrijk in Volkel exploiteert- gaat de gronden inrichten voor recreatie. Het openstellen van de waterplas voor zwemmers is de eerste fase van Drakenrijk, op termijn komen er attracties als speeltuinen en horeca.

Zondag kunnen bezoekers een kijkje nemen op het terrein. Drakenrijk doet dan mee aan de open dag 'Beesel in Drakenvlucht'. Daaraan doen ook onder andere de kamelenboerderij (drakenhapjes), recreatiepark Lommerbergen (Mega Kidz Drakenfestijn), Hoeve Roozendaal (drakenbloed proeven) en tal van horecazaken mee. Bij visrivier Oppe Drakebaek is een wedstrijd 'wie maakt het lekkerste tomatengerecht'. Een overzicht van deelnemers aan de open dag is af te halen bij het VVV-kantoor.

Tijd Gepubliceerd op: 24.04.13 16:40, laatste update: 24.04.13 17:08Deel dit artikel op:
 
nujij facebook linkedin twitter
Log in om te reageren:
Gebruikersnaam: (E-mail)
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
Registreer
Error: 4

Meer nieuws uit Venlo Venray

Laatste nieuws
    ERROR: Macro LatestNewsV2 is missing!


Advertenties
Advertenties

Advertentie