Drugsbende opgerold in Maasmechelen


Bij een grote actie van de Belgische politie zijn in de nacht van woensdag op donderdag 18 mannen en vrouwen aangehouden. Ook zijn op verzoek van BelgiŽ in Nederland zes verdachten opgepakt in een onderzoek naar een misdaadorganisatie rond de Italiaanse familie Aquino uit Maasmechelen. Deze organisatie zou zich zeker 15 jaar lang bezig hebben gehouden met de invoer van en handel in drugs.

Maasmechelen
Van onze verslaggever

BelgiŽ heeft om de uitlevering van de verdachten gevraagd. Onder de aangehouden verdachten in Nederland is de Italiaanse hoofdverdachte. Hij werd met drie anderen van een tafel van een Japans restaurant in een Amsterdams hotel geplukt. De andere 2 verdachten werden gearresteerd in Aalsmeer en Zeewolde.

In het onderzoek werden in totaal 56 doorzoekingen gedaan in Nederland, BelgiŽ en Slowakije. Daarbij werden onder meer 66 voertuigen, 158.000 euro contant geld en een aantal vuurwapens in beslaggenomen. De politie in Nederland hield doorzoekingen in 7 woningen en 3 bedrijfspanden in Rotterdam, Amsterdam, Zeewolde, Aalsmeer en Tiel.

Het Belgisch Federaal Parket had voor de 6 verdachten Europese aanhoudingsbevelen uitgegeven.

De criminele organisatie zou al jaren bekend zijn bij de Belgische politie en justitie omdat ze al herhaaldelijk betrokken zouden zijn geweest bij internationale drugstransporten. De bende zou zelfs geÔnfiltreerd zijn binnen binnen de politie. Sinds september 2012 zou de organisatie verantwoordelijk zijn geweest voor zeker 5 transporten van in totaal duizenden kilo's drugs vanuit Zuid-Amerika. Die waren bestemd voor zowel de Nederlandse, als de Belgische Britse drugsmarkt. Een transport van 330 kilo cocaÔne werd in maart nog onderschept.

Tijd Gepubliceerd op: 31.05.13 09:15, laatste update: 31.05.13 16:44
Vorige pagina


Eerder verschenen


UitgelichtBerden.nl

Weer

Weer in Limburg
Vul uw postcode in voor de weersverwachting in uw eigen woonplaats: