Venlo

Broers sterrenrestaurant Valuas in Venlo gaan uit elkaar

Print
Broers sterrenrestaurant Valuas in Venlo gaan uit elkaar

Eric (links) en Marcel Swaghoven gaan na 24 jaar uit elkaar. Foto: Vincent van den Hoogen

Marcel en Eric Swaghoven, de broers achter sterrenrestaurant Valuas in Venlo, gaan uit elkaar.

Marcel – momenteel de sommelier bij Valuas - gooit zich op de wijnhandel, chefkok Eric gaat door met het restaurant aan de Maas, bevestigt de laatste.

Geen onenigheid
De scheiding vindt plaats zonder enige onenigheid, zo verzekert hij. "Marcel wil zich volledig gaan toeleggen op ons bedrijf Wine Companions en dat heb ik te respecteren".

Het bedrijf ‘Valuas’ telt momenteel drie takken, legt Eric Swaghoven uit: het restaurant, de internationale wijngroothandel en een krokettenlijn. "Alles is groeiende en het kost allemaal tijd, je moet keuzes maken". Bang voor de continuïteit van het gerenommeerde restaurant is hij niet. "We hebben een goed team en we laten iemand uit eigen gelederen nu doorgroeien in de functie van Marcel".

De broers, 46 en 47 jaar oud, hebben 24 jaar samengewerkt. De ‘scheiding’ gaat per onmiddellijk in.