Stadionhuur of salaris Tomi Juric?

© Ermindo Armino

Kan Roda JC de huur van het Parkstad Limburg Stadion niet meer betalen omdat de club onverwacht het salaris van de duurste speler, Tomi Juric, moet ophoesten? Directeur Wim Collard claimt dat er geen verband is tussen beide zaken, maar de feiten lijken op iets anders te wijzen.

Roel Wiche

Hoewel de Kerkraadse club – wegens de precaire financiële situatie onder curatele van de KNVB – deze zomer verzekerde dat de Australische international met extern geld wordt gefinancierd, blijkt Roda diens forse loon nu toch uit de eigen clubkas te moeten betalen.

Juric moet als voetballer van buiten de Europese Unie volgens de regels minimaal vier ton per jaar verdienen. Roda rekende erop dat de eeuwige mecenas Nol Hendriks het salaris zou aftikken, maar die constructie blijkt niet rond.

WispelturigVolgens Collard staan er ‘nog geen handtekeningen' onder de deal met Hendriks. Geruchten dat er onenigheid met de als wispelturig bekende textielbaron zou zijn ontstaan, verwijst hij naar het rijk der fabelen. „We kunnen gewoon met elkaar door één deur.” Omgerekend zou het gaan om een niet voorziene, extra kostenpost van minimaal 33.000 euro per maand voor Roda. StadionhuurDeze week kwam ook naar buiten dat de eredivisionist niet de stadionhuur voor september (50.000 euro) heeft betaald. „Tomi heeft recht op zijn salaris”, meent Collard, die ontkent dat het een met het ander te maken heeft. „Er is geen causaal verband. We moeten in onze positie keuzes maken. En 50.000 euro is veel geld.” SalarisNol Hendriks heeft, niet voor het eerst, een geheel eigen lezing. „Het contract met Juric ging op 16 augustus in, maar ik wacht nog steeds op een factuur van Roda. Ik ben bereid dat salaris te bekostigen, maar dan moet er wel iets gebeuren. Ik heb ook nu pas de rekening van een skybox gekregen, die ik veel eerder heb gekocht.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee