TIJDLIJN: Hoe de Bandidos in Limburg huishielden

Afbeelding: Roger Dohmen

Bandidos-baas Harrie Ramakers is het wachten op de volgens hem 'nep-strafzaak' die justitie vorig jaar tegen zijn motorclub startte beu. "Als dit nog lang duurt, dan loop ik op enig moment zelf wel naar het politiebureau in Maastricht. Dan zeg ik jullie: zet me maar weer in de cel. Want dan móeten ze snel met de rechtszaak komen. Kom maar op. De Bandidos zijn er klaar voor."

Dat vertelt de motorclubleider in een exclusief interview met journalisten Niki van der Naald en Jos Emonts vrijdag in De Limburger.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Tijdlijn:

Motorclub Bandidos zet in maart 2014 voor het eerst voet aan wal in Nederland met een chapter in Limburg. Gelijk daarop volgen gerichte aanslagen op de president. Iets meer dan een jaar later, op 27 mei 2015, wordt bijna het complete chapter opgepakt en beschuldigd van criminele praktijken. In de korte tijd dat de Bandidos huishielden in Limburg, lijken ze zich volop in de onderwereld te hebben bewogen. 
De interactieve tijdlijn bekijken doe je door als je hieronder met de muis links of rechts over de tijdlijn te bewegen. Er verschijnt dan een pijltje waarmee je langs alle gebeurtenissen kunt scrollen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →