OM zoekt hoofdschopper

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

HEERLEN – Het Openbaar Ministerie en de politie beginnen een strafrechtelijk onderzoek naar openlijke geweldpleging in de Akerstraat in Heerlen.

rvandenbooren

door Stefan Gillissen

In een door Dumpert.nl op internet geplaatst filmpje is te zien dat een man tegen de grond wordt gewerkt. Daarna schopt iemand hem hard tegen het hoofd. Het geweldsincident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Volgens de politie kwam rond kwart over twaalf een melding binnen van ruzie tussen twee partijen.

„Collega’s troffen in de Akerstraat niemand aan. Ze zagen bij vertrek wel een man die op auto’s sloeg en tegen straatmeubilair schopte. Die is opgepakt wegens baldadigheid en openbare dronkenschap. Hij had een bult op zijn hoofd en is in het ziekenhuis onderzocht, maar wilde geen verklaring afleggen.” Een andere patrouille vond in een café een tweede gewonde.

„De man had een bebloed hoofd maar wilde geen medische hulp. Hij wilde ook geen aangifte doen of iets verklaren.” In het filmpje is te zien dat meerdere mensen getuige zijn van het moment. Het OM roept die op zich te melden. Heerlens burgemeester Ralf Krewinkel noemt het geweld onacceptabel en misselijkmakend. „Ik ga niet over de strafbaarheid, maar ik vind wel dat het OM alles op alles moet zetten in het onderzoek.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee