Roermond krijgt grote indoorspeeltuin

Roermond krijgt een indoorspeeltuin ongeveer net als deze in Sittard.

Roermond krijgt een indoorspeeltuin ongeveer net als deze in Sittard. © Luc Lodder

In een voormalige tennishal van sportcentrum Dennenmarken aan de Elmpterweg in Roermond opent medio december een grote binnenspeeltuin. Het gaat om een franchise-vestiging van het snel groeiende Ballorig, een bedrijf met 34 binnenspeeltuinen verspreid over het land.

rvandenbooren

door Jule Peeters

De oude sporthal wordt uitgebouwd. De verbouwing is op dit moment in volle gang. De speeltuin zal uiteindelijk een kleine 2500 vierkante meter beslaan. Daarin komen verschillende toestellen zoals glijbanen en een ballenbak.

Ook komt er een peuterhoek en een horecagelegenheid. Binnenspeeltuinen zijn er in deze regio al in Posterholt (Pee Wee) en Echt (De Ballon). Voor Roermond wordt dit de eerste. „Het is een grote, ondernemende stad met ook een hoop bezoekers van buitenaf”, vertelt regiomanager Koos van den Bongard. „Dit is nog één van de laatste plaatsen die volgens ons een binnenspeeltuin nodig heeft.”

Voor de Ballorig-vestiging in Roermond zijn meerdere locaties onderzocht. Zo is ook gekeken naar het pand van het failliete 3D-attractiepark Yumble, naast het Designer Outlet. „Maar dat past niet bij ons concept”, zegt de regiomanager. „Te groot en niet overzichtelijk.”

Voor de locatie aan de Elmpterweg is volgens Van den Bongard onder meer gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en de goede samenwerking met Dennenmarken. In de speeltuin komen naar verwachting drie vaste medewerkers en een kleine twintig oproepkrachten te werken. Welke investering er gemoeid is met de verbouwing en inrichting van het pand, wil Van den Bongard niet zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee