Fortuna compleet stuurloos

Trainer Peter van Vossen van Fortuna Sittard ziet het niet meer zitten.

Trainer Peter van Vossen van Fortuna Sittard ziet het niet meer zitten.© Joep Leenen

Het is crisis bij Fortuna Sittard. Het ging opnieuw hard onderuit. Ditmaal werd er 4-0 verloren bij FC Oss. De positie van trainer Peter van Vossen nagenoeg onhoudbaar makend.

ilemmens

Trainer Peter van Vossen, zwaar onder druk, koos ervoor Joeri Schroijen een linie door te schuiven waardoor er op linksback een plek vrij kwam voor Marco Ospitalieri. De keuze voor de oud-MVV'er pakte dramatisch uit. Een kwartier onderweg liet de Belg met Italiaanse roots zich onvoorstelbaar makkelijk uitspelen door Felitciano Zschusschen, die Fortuna-doelman Ferhat Kaya kansloos liet in de korte hoek: 1-0. Het was niet de enige keer dat Ospitalieri faalde. Had de thuisclub iets alerter geanticipeerd op de zwakte aan de linkerkant, dan hadden de Ossenaren de rust gehaald met een grotere marge. Na rust deden de Brabanders dat beduidend beter. Via doelpunten van Fatih Kamaci, Seku Conneh (ex-Fortuna) en opnieuw Zschusschen liep Oss uit naar een 4-0 voorsprong. Door de nederlaag is de positie van Van Vossen haast onhoudbaar geworden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee