Roda moet genoegen nemen met punt

Tom van Hyfte scoort een wereldgoal

Tom van Hyfte scoort een wereldgoal© Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft zaterdagavond in eigen huis genoegen moeten nemen met een gelijkspel tegen Cambuur. In Kerkrade stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord.

ilemmens

Na een klein offensief van Cambuur in de beginfase nam Roda de regie in handen. Juric en Griffiths hadden de openingstreffer op de schoen, maar kregen de bal niet tussen de palen. Roda leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar kreeg na een half uur een tik toen Ogbeche slap verzet bij een corner afstrafte: 0-1. Niet veel later kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen de topschutter van Cambuur een droomkans miste. Vlak voor rust kogelde Boakye de bal op de paal.

Halverwege de tweede helft forceerde de thuisploeg dan toch een opening. Met een fabelachtige omhaal scoorde Van Hyfte de gelijkmaker: 1-1. De Friezen trokken eindelijk ten aanval en lieten via Houtkoop (paal) de ruim 14.000 toeschouwers sidderen. Maar aan de stand veranderde niets meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee