Roda op tandvlees naar gelijkspel

Print
Roda op tandvlees naar gelijkspel

Tomi Juric van Roda JC krijgt een rode kaart Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Roda JC heeft op het tandvlees een punt in eigen huis gehouden tegen ADO Den Haag: 1-1. De Kerkradenaren speelden het laatste half uur met tien man. Voor de achtste keer op rij wist de ploeg van trainer Kalezic niet te winnen: 1-1.

Roda schoot uit de startblokken met de passie en durf waar de ruim 14.000 toeschouwers zo op hadden gehoopt. Binnen tien minuten lag de bal al twee keer achter ADO-doelman Hansen. Het eerste doelpunt werd afgekeurd omdat Juric in de ogen van het arbitrale trio een overtreding op Zuiverloon had gemaakt. De tweede goal, een inzet van Tom van Hyfte, bleef wél op het scorebord staan: 1-0. Maar in de loop van de eerste helft slopen angst en nonchalance in het spel van Roda JC. Vlak voor rust profiteerde Mike Havenaar: 1-1.    

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de ploeterende thuisploeg. Juric kreeg rood en Roda kwam met de rug tegen de muur te staan. Van Peppen moest een bal van Havenaar op de lijn pareren.  Het thuispubliek schaarde zich massaal achter Roda en zag invaller Boakye twee riante kansen missen. ADO startte nog een slotoffensief, maar Roda hield met kunst- en vliegwerk stand.