Ralf Seuntjens bezorgt VVV zege in Breda

NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt

NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt© Jan Kok

NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt

NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt© Jan Kok

thumbnail: NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt
thumbnail: NAC Breda speler Sjoerd Ars ziet zijn schot worden gestopt

VVV heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen NAC met 0-1 gewonnen. Bredanaar Ralf Seuntjens kroonde zich tot matchwinnaar door voor de enige treffer van de avond te zorgen.

ilemmens

NAC zocht vanaf het begin meteen de aanval. Meer dan een slap schot van Danny Verbeek leverde dat niet op. Na veertien minuten speler was de eerste de beste Venlose aanval raak. Leandro Resida bediende Ralf Seuntjens vanaf de rechterkant en schoot de bal via de handen van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar binnen: 0-1.

Na de openingstreffer kreeg VVV grip op de wedstrijd. In de 25e minuut was Vito van Crooij dicht bij de 0-2. De jonge aanvaller kapte zijn directe tegenstander uit in het strafschopgebied, maar zijn schot ging tegen de vuisten van Ten Rouwelaar. Vijf minuten later was er weer een kans voor Van Crooij en opnieuw waren de vuisten van Ten Rouwlaar het eindstation. De derde mogelijkheid in korte tijd was voor Seuntjens. Zijn vrije trap ging net over.

De 0-2 hing in de lucht, maar VVV mocht op slag van rust van geluk spreken dat het niet 1-1 werd. Oog in oog met VVV-doelman Jordy Deckers schoot Sjoers Ars de bal van dichtbij tegen de handen van de doelman.

In de tweede helft begon NAC weer als de betere ploeg en kreeg het snel een kans via Divine Naah die eveneens stuitte op Deckers. Het spel golfde vervolgens op en neer. In de 65e minuut kreeg VVV weer een grote kans op de 0-2. Resida kwam vrij voor Ten Rouwelaar die het schot van de Amsterdammer keerde. Na de misser van Resdia kreeg NAC nog twee kansen via de invallers Kevin Brand en Elson Hooi.

In de slotfase miste Ralf Seuntjens nog een strafschop en leek NAC kort daarna de 1-1 te maken, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee