Laagvlieger Telstar zet VVV te kijk

Danny Post baalt van de nederlaag

Danny Post baalt van de nederlaag© Laurens Eggen

Een grote sof voor VVV vrijdagavond bij de start van de tweede periode. In eigen huis gingen de Venlonaren onderuit tegen laagvlieger Telstar, 1-2.

ilemmens

Balverlies van Kristiaan Haagen leidde na ruim een kwartier de voorsprong van Telstar in. Na een tegenstoot waarbij er ook nog even sprake leek te zijn van buitenspel leverde Tim Keurntjes een puntgave voorzet af op Marko Maletic, 0-1.

Het liep voor geen meter in de Venlose rangen waar Niels Fleuren en Danny Post ook nog eens geel zagen, tevoorschijn getoverd door Martin van den Kerkhof. De arbiter was ook de gebeten hond toen hij een overtreding van Frank Korpershoek op de doorgebroken Leandro Resida wegwuifde.

In plaats van een kaart voor de Telstar-captain en een vrije trap voor de thuisploeg kende de leidsman VVV een hoekschop toe. En dat terwijl Korpershoek de bal niet geraakt had.

Aanvankelijk ging VVV na de thee op dezelfde voet verder. Maar een fantastische actie van spits Ralf Seuntjens zorgde voor een opleving. Met de rug naar de goal controleerde de oud-speler van Telstar een lange bal en uit de draai schoot hij vervolgens op de lat. Nog geen gelijkmaker maar die inzet op het aluminium schudde VVV wel wakker.

Even later werd een veelbelovende aanval nog afgefloten vanwege buitenspel. Weer twee minuten later mocht VVV dan eindelijk juichen toen een van richting veranderd schot van Gianluca Nijholt doel trof, 1-1.

De koude douche volgde zowat vanaf de aftrap. Waar eerst VVV-keeper Jordy Deckers in een een-tegen-een duel nog overeind bleef, schoof Fabian Serrarens in de herkansing de bal in de korte hoek, 1-2. In de slotfase had VVV nog enkele mogelijkheden om in ieder geval een nederlaag te voorkomen.

Maar met name Leandro Resida had zijn dag niet waardoor er na FC Oss weer een ‘kleintje' uit de eerste divisie met drie punten uit Venlo vertrok.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee