Hekkensluiter RKC vloert VVV

Print
Hekkensluiter RKC vloert VVV

VVV-trainer Maurice Steijn Afbeelding: Toin Damen

Voor het eerst dit seizoen is VVV in competitieverband op vreemde bodem onderuit gegaan. In een slecht duel moesten de Venlonaren hun meerdere erkennen in RKC dat door die overwinning de rode lantaarn afstond aan FC Oss.

Vanaf minuut een maakte VVV een allesbehalve hongerige indruk. De thuisploeg, zes keer op rij verloren en al vijf wedstrijden wachtend op een doelpunt, had al snel een uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Eentje die Arsenio Valpoort om zeep hielp. Ondanks het slechte spel kwam VVV na ruim een half uur toch op voorsprong toen Johnatan Opoku zomaar een corner van Gianluca Nijholt mocht binnenkoppen, 0-1.

Lang konden de gasten niet genieten van die voorsprong. Nog in de eerste helft haalde Ismail Yildirim in een onbewaakt ogenblik de trekker over, 1-1.

Vroeg in de tweede helft raakte VVV van de regen in de drup. Na een mislukte Waalwijkse voorzet bleef de bal in het Venlose strafschopgebied hangen, Maikel Verkoelen gaf het leer vervolgens het laatste zetje, 2-1. VVV had toen nog ruim een half uur om de schade te repareren, maar dat zat er op een desolate avond in het Mandemakers Stadion niet in. Invaller Jason Bourdouxhe zag een inzet door Rob van Sonsbeek met het hoofd onschadelijk gemaakt worden. 

In de slotseconde was er nog een levensgrote kans voor Hunte. Vrij voor Ralph Vos is de RKC-keeper de winnaar.