Video: wordt Fortuin de opvolgster van Maartje Paumen?

Print
Hockey-talent Kyra Fortuin uit Maastricht staat te popelen om de Limburgse opvolgster van Maartje Paumen te worden.

De 18-jarige Maastrichtse kijkt vooral op tegen de enorme staat van dienst van Paumen.

Aanvaller
"Het zou mooi zijn als ik ooit óók het Nederlands team haal. Paumen is dé dragende kracht van de olympische ploeg." Toch zijn er wel grote verschillen tussen de twee hockeysters, zo is bijvoorbeeld Paumen verdediger en Fortuin een aanvaller. Fortuin werd afgelopen zomer Europees kampioen in het Spaanse Santander met het team onder de 18 jaar. Ze maakte zes jaar geleden de overstap van de Maastrichtse Hockeyclub naar Oranje-Zwart.

Limburgs talent
Inmiddels spelen er drie vrouwelijke Limburgse talenten op hoog niveau buiten de provinciegrenzen. Behalve Fortuin speelt ook Wietske Velthuis uit Blerick in het eerste team van Oranje-Zwart in Eindhoven. En ook de Maastrichtse Sian Keil speelt bij Paumen in het team in Den Bosch.

Jong Oranje
Kyra Fortuin maakt nu vanwege haar leeftijd de overstap naar Jong Oranje. De hockeyster die inmiddels in Utrecht studeert, wil zich met dat team volgend jaar plaatsen voor het WK in Chili. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →