Video: wordt Fortuin de opvolgster van Maartje Paumen?

Kyra Fortuin.© L1

Hockey-talent Kyra Fortuin uit Maastricht staat te popelen om de Limburgse opvolgster van Maartje Paumen te worden.

Redactie L1

De 18-jarige Maastrichtse kijkt vooral op tegen de enorme staat van dienst van Paumen.

Aanvaller"Het zou mooi zijn als ik ooit óók het Nederlands team haal. Paumen is dé dragende kracht van de olympische ploeg." Toch zijn er wel grote verschillen tussen de twee hockeysters, zo is bijvoorbeeld Paumen verdediger en Fortuin een aanvaller. Fortuin werd afgelopen zomer Europees kampioen in het Spaanse Santander met het team onder de 18 jaar. Ze maakte zes jaar geleden de overstap van de Maastrichtse Hockeyclub naar Oranje-Zwart.

Limburgs talentInmiddels spelen er drie vrouwelijke Limburgse talenten op hoog niveau buiten de provinciegrenzen. Behalve Fortuin speelt ook Wietske Velthuis uit Blerick in het eerste team van Oranje-Zwart in Eindhoven. En ook de Maastrichtse Sian Keil speelt bij Paumen in het team in Den Bosch.

Jong OranjeKyra Fortuin maakt nu vanwege haar leeftijd de overstap naar Jong Oranje. De hockeyster die inmiddels in Utrecht studeert, wil zich met dat team volgend jaar plaatsen voor het WK in Chili. 

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal