Limburg krimpt, Gelderland stukje groter

Print
Limburg wordt een stukje kleiner. Onze provincie staat 2000 vierkante meter af aan Gelderland.

Het Limburgs parlement heeft unaniem ingestemd met een zogenoemde grenscorrectie waardoor de provincie een stukje krimpt. 

Praktische problemen
De 0,2 hectare hoort bij een agrarisch bedrijf met woonhuis. De provinciegrens tussen de Limburgse gemeente Mook en Middelaar en de Gelderse gemeente Groesbeek loopt dwars over het erf. 
Volgens de eigenaar zorgt dat voor allerlei praktische problemen. Bijvoorbeeld bij het betalen van rioolrecht. Daarom heeft hij om de grenscorrectie gevraagd om aan deze verwarrende situatie een einde te maken.

Triest moment
De provinciale politiek had er geen probleem mee, zo bleek in een statencommissie. Partijen 50PLUS en de SP noemden het besluit logisch. "Het is een goede zaak als er naar de burger wordt geluisterd, dat moeten we vaker doen", sprak SP-statenlid Bianca Evers. PVV'er Donald Fijnje sprak schertsend van een heel triest moment als mensen 'niet langer Limburger' willen zijn.

De grenscorrectie wordt op 1 januari een feit.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →