Demonstratie

Print
Demonstratie

Afbeelding: MGL

‘Leve(nd) Kerensheide’ staat op het spandoek te lezen. Een groep demonstranten trekt door het dorp om te laten zien dat ze zich niet zonder slag of stoot neerleggen bij wat er staat te gebeuren in hun wijk. Achteraan in de stoet valt op een doek te lezen ‘Geen spookstad’.

Waartegen demonstreren deze dorpsbewoners en wie weet de namen van de protestgangers en hun kroost op deze foto uit september 1972?

Reacties:

Het gaat hier over de Oude-Kerensheide, om onderscheid te maken met de wijk (nieuw) Kerensheide in Stein rondom de sint Jozefkerk. Geprotesteerd werd tegen het afbreken van onze woningen om plaats te maken voor een nieuwe fabriek en tegen het feit dat de woningen werden dichtgetimmerd, de spookstad.
Het is gelukt om de huizen niet dicht te laten timmeren met platen zodat het gewone huizen bleef uit zien.
Rechts op de foto met grote zwarte haardos is de middelste zoon van de familie Muris, Kerensstraat, zij hebben eerst in de Gravin Odalaan gewoond.
Op de website zijn contacten over de oude kerensheide.
http://www.plaatsengids.nl/kerensheide#comment-955
Chrit van der Gugten
Woonde Kerenshoflaan 17

Geachte redactie,
De foto heeft betrekking op de protestmars die de bewoners van de prachtige wijk Kerensheide (gelegen tussen Stein en Geleen op de plek waar nu naftakraker 4 van Sabic) organiseerden tegen het besluit van DSM om de wijk te slopen. Op de foto zijn onder meer John Muris, Thei Koenen (deels) en de heer Meijboom te herkennen.
Met vriendelijke groet,
Jack Koenen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee