‘Eenheid nodig om te kunnen overleven’

Print
 ‘Eenheid nodig om te kunnen overleven’

Roda-trainer Darije Kalezic Afbeelding: Ermindo Armino

Na een verrassend sterke start is Roda op sportief gebied in een neergaande spiraal terechtgekomen. Dat heeft met een aantal factoren te maken, zo meent trainer Darije Kalezic, ook de denkwijze van een aantal spelers is veranderd. „Er is hier geen mogelijkheid om te dromen.”

Het 0-5 verlies tegen PEC Zwolle was de grootste thuisnederlaag uit de geschiedenis van Roda JC. Bent u geschrokken van het optreden van uw ploeg?
Darije Kalezic: „Natuurlijk ben ik geschrokken. Tot nu toe hebben we zoiets niet bij ons elftal gezien. In de meeste wedstrijden was het verschil met de tegenstander klein.”

Niet alleen de uitslag was verontrustend, maar ook de apathie en gelatenheid die de ploeg gedurende de wedstrijd in een greep kregen. Dat was een groot contrast met de onverzettelijkheid die eerder het kenmerk was van dit Roda.
„Dat vind ik een hele snelle conclusie. We krijgen twee vroege doelpunten tegen, dat heeft invloed op de verhoudingen in het veld. Wat mij opviel is dat we in het eerste kwartier onze afspraken niet zijn nagekomen. Vervolgens laten we de score oplopen naar 0-5. En dat mag niet, dat heb ik ze kwalijk genomen.”

Juist uw meest ervaren spelers, zoals Gibril Sankoh en Arjan Swinkels, faalden. Zij zouden juist de ploeg bij de hand moeten nemen. Dit elftal mist leiders die op zo’n moment opstaan en zeggen ‘tot hier en niet verder’.
„Medespelers zien elkaar blunderen. Tijdens de wedstrijd is er geen corrigerend vermogen om dat om te buigen. Dat is een collectief verhaal, niet iets van één speler. Ook in moeilijke tijden moet je opkomen voor elkaar. Ze moeten leren met de omstandigheden om te gaan. Een aantal jongens speelde vorig seizoen in de Jupiler League, voor hen is de eredivisie een nieuwe wereld. Neem Tom van Hyfte. Hij heeft nu in het veld iemand nodig naar wie hij kan luisteren. Met die ervaring kan hij zich volgend seizoen ontplooien tot een leider.”

Hoe gaat u de neergaande spiraal ombuigen waarin Roda terecht is gekomen?
„We moeten heel goed praten met elkaar en dan de juiste conclusies trekken. Deze situatie verbaast ons niet. De goede prestaties van onze ploeg in het begin van dit seizoen waren eigenlijk in tegenstelling met wat verwacht mocht worden van onze selectie. De resultaten waren toen minder realistisch dan in de laatste maanden.”

Veel spelers hebben niet meer de vorm van eerder dit seizoen. Hoe verklaart u dit verval?
„Jullie, als media, hebben aan het begin van het seizoen geschreven dat onze prestaties in groot contrast waren met de situatie van de club. Kijk eens waar Roda vandaan komt. Er was geen technisch directeur, geen hoofd jeugdopleiding, de organisatie was broos en er waren de grootste financiële problemen. De moeilijkste situatie uit de geschiedenis van de club ooit. De club is op een gelukkige manier, onverwacht, gepromoveerd. In het begin was alles nieuw, er kwam heel veel positieve energie en elan vrij, om een goede start te kunnen maken in de eredivisie. Spelers stapten het seizoen in met de gedachte dat elk punt heel erg welkom is. Na het goede begin is die houding een klein beetje veranderd. Dat is ook een natuurlijk proces. Ik hoorde spelers praten over top drie en de subtop. Zelfs onze directeur (Wim Collard, red.) spreekt eenzijdig een nieuwe doelstelling uit: een twaalfde plaats, terwijl het enige en oorspronkelijke doel handhaving is. Dat allemaal heeft weerslag op ons proces. Ze komen hierdoor ook onbewust met een andere instelling het veld op. Maar er is hier geen mogelijkheid om te dromen. Iedereen binnen de hele club moet een eenheid zijn en teambuilding uitstralen. Wij kunnen hier niet denken dat we beter zijn dan in werkelijkheid het geval is. De basis is: altijd speldiscipline tonen en honderd procent geven. En daar werken we aan.”

U bent als trainer eindverantwoordelijk voor deze resultaten. Had u zaken anders moeten aanpakken?
„Pffff… Dan moet ik goed nadenken. Misschien had ik in enkele gevallen voor een andere speler in de basis kunnen kiezen. Verder kan ik niets bedenken. Kijk, we zitten heel kort op dit proces. Iedereen wordt met feiten geconfronteerd. We houden iedereen een spiegel voor, op de werkvloer zijn wij erg zelfkritisch. Dat geldt in eerste instantie voor mezelf.”

U zei bij uw aanstelling dat u volledig geïnformeerd was over de situatie binnen de club. Zijn er zaken die u alsnog hebben verrast?
„Wij hebben niet altijd een eenheid getoond. Juist die eenheid is noodzakelijk om de extra energie te kweken om ons doel te halen, overleven in de eredivisie.”

U doelt daarmee op de aanstelling van Ton Caanen als technisch directeur. U heeft aan de directie laten weten dat u tegen zijn komst was, u voelde zich gepasseerd.
„Wat ik bedoel, daar hebben jullie toch boeken over geschreven? Roda heeft wind in de zeilen nodig, vanuit iedereen binnen de club. Dat werkt voor iedereen beter. Ik hoop dat dit een nieuw begin is. Maar Ton en ik communiceren momenteel op een goede manier met elkaar en zijn open naar elkaar toe.”

Gaat u bij de directie aankloppen voor versterking in de winterstop?
„Versterkingen zijn ook onderdeel van onze gesprekken. Of dat financieel haalbaar is? Daar gaat de directie over. Onze ploeg heeft geen scorend vermogen, dat stelt me teleur. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar we scoren te weinig.”

Uw spitsen hebben te maken met hele vreemde constructies. Tomi Juric ontvangt een bonus van 250.000 euro als hij 25 keer scoort. Richmond Boakye krijgt daarentegen twee ton minder salaris van zijn eigenaar Atalanta Bergamo als hij er niet in slaagt om minstens 10 doelpunten te maken. Daar moet u het als coach maar mee doen.
„Dit soort zaken zijn bizar. Wij weten dat Richmond hier heel veel last van heeft. Het belemmert hem in zijn spel.” Wist u als trainer hiervan toen Boakye werd aangetrokken? „Nee, hierover ben ik vooraf niet geïnformeerd.”

U bent nadrukkelijk aanwezig binnen de club, drukt overal uw stempel. Als voetballer leunde u op karakter. Mist u die mentaliteit bij Roda?
„Ik wil altijd het maximale uit mezelf halen. Ik ben veeleisend, dat klopt. Binnen een voetbalclub moet voetbal de core business zijn. Dat is lang bij Roda niet het geval geweest. We moeten snel naar zo’n situatie toe. Het kapitaal moet op het veld staan.”

Als u ’s avonds naar huis rijdt, denkt u dan wel eens: waar ben ik aan begonnen?
„Iedereen denkt over zaken na. Mijn collega’s zeggen wel eens: ‘kijk naar de ranglijst, dan gaat het een stuk beter met je’. Maar zo werkt dat niet. Ik wist vanaf het begin dat ik bij Roda heel erg creatief moest zijn en dat we hier altijd in oplossingen moeten denken. En in dat proces moet iedereen zijn steentje bijdragen.”