Fortuna geeft MVV harde les in effectiviteit

© Ermindo Armino (MGL)

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.© Ermindo Armino

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.

MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.© Ermindo Armino

thumbnail: null
thumbnail: MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.
thumbnail: MVV - Fortuna Sittard, 30 november 2015.

Fortuna heeft maandagavond een dure overwinning in Maastricht behaald. MVV kreeg in eigen huis in een pittige derby een harde les in effectiviteit: 1-3.

Roel Wiche

De thuisploeg startte furieus. Na elf minuten vloog de bal in de dak van het doel, toen Briels ongelukkig een voorzet van Croux met het hoofd toucheerde: 1-0. Twee minuten later werd een doelpunt van Nys afgekeurd (buitenspel) na een kogel tegen de paal van Verheijdt.

Onzekere MVV-defensieMVV kon de energieslurpende aanvalsgolven niet volhouden en daardoor kreeg Fortuna de kans om de eigen stellingen te verlaten. De verhoogde druk op de onzekere MVV-defensie had al snel succes. Hutten verzilverde een corner koel met het hoofd: 1-1.

OverrompeldKort na rust werd MVV overrompeld met twee snelle goals, tot verbijstering van de bijna 6000 toeschouwers, minus het euforische Sittardse legioen. Mert (alerte intikker) en De Regt (kopbal) tilden de stand naar 1-3. De Maastrichtenaren startten een wanhoopsoffensief, maar Fortuna gaf de winst niet meer weg. In de slotminuten moest Verheijdt met een tweede gele kaart van het veld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee