Hoogtijdagen voor speelgoedwinkel en slijter

De winkels doen goede zaken in de feestmaand december. Dit geldt vooral voor speelgoedwinkels en slijterijen, meldt het CBS op basis van de cijfers in de periode 2012-2014.

ANP Producties

De omzet van de slijters stijgt in de feestmaanden november en december met meer dan 45 procent ten opzichte van 'normale' maanden. Ook speciaalzaken hebben het druk met ruim 20 procent extra omzet.

De sinterklaas- en kerstcadeautjes verdubbelen de omzet van de speelgoedwinkels. Winkels met huishoudelijke artikelen doen het ook goed en realiseren bijna 40 procent extra omzet en parfumerieën en drogisterijen ruim 20 procent.

Webwinkels draaien eveneens overuren met 22 procent extra omzet. De winkels die ook via het internet verkopen doen tijdens de feestdagen goede zaken. Hun internetomzet is in deze periode 30 procent hoger dan anders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee