Van Dael in gesprek met Fortuna Sittard

© Jack Kochanowski

Fortuna Sittard wil Ben van Dael aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer. De huidige assistent-trainer van VVV is sinds enkele dagen met de club in gesprek. 

Qasim Hakim

Van Dael geldt momenteel als de belangrijkste kandidaat om als eindverantwoordelijke aan de slag te gaan.

Van de groepSaillant detail is dat Fortuna en VVV elkaar vrijdag treffen in Sittard. VVV-coach Maurice Steijn haalde Van Dael woensdag van de groep. "Om de rust te bewaren in aanloop naar deze wedstrijd heb ik besloten om Ben weg te halen bij de selectie", aldus de coach die bijval krijgt van Van Dael zelf.

Onderhandelen"Ik vind de beslissing van Maurice volkomen terecht. Het zou raar zijn als ik vrijdag op de bank zou zitten tegen de club waar ik momenteel mee in gesprek ben. Ik heb een goed onderhoud met Charly Chudik achter de rug en we zijn nu aan het onderhandelen."

Het zou raar zijn als ik vrijdag op de bank zou zitten tegen de club waar ik momenteel mee in gesprek ben. 

Niet op de bankVan Dael analyseerde afgelopen maandag nog de wedstrijd MVV-Fortuna Sittard voor de staf van Steijn. "Zolang ik werkzaam ben bij VVV geef ik mij voor de volle honderd procent. In dit geval is het voor VVV het beste dat ik vrijdag niet op de bank zit", aldus Van Dael.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee