Klem tussen werk en gezin

Ouders kunnen flink in de stress raken door de combinatie van werk en gezin.

Ouders kunnen flink in de stress raken door de combinatie van werk en gezin. © Dreamstime

Bedrijven willen met coaching jonge vrouwen in dienst houden en ziekteverzuim door stress tegengaan. De telefoon van dermatoloog Elian Brennikmeyer rinkelde. Slecht nieuws: een zieke dochter, ze moet naar huis. „We hadden net een overleg. Dan hoor je je collega’s zeggen: ga je nu alweer? Ik zat echt in een spagaat.”

Ellen van Gaalen

Brennikmeyer werkt fulltime, net als haar man, die marketingmanager is. Daarnaast runnen ze een gezin met twee dochters van 2 en 4. „Ik kwam weleens laat terug van een congres en ging dan mijn dochter van het kinderdagverblijf halen. Zat ze daar al met haar jasje aan en rugzak in de hand te wachten. Dan springen de tranen in je ogen.”

Ouders kunnen flink in de stress raken van de combinatie werk en gezin. „Met name vrouwen vallen uit als ze niet langer alle ballen in de lucht kunnen houden”, merkt Esther van Diepen, directeur van Mom-in-Balance, die coaching biedt. Het aantal tweeverdieners is de afgelopen decennia in razend tempo gestegen. Van de huidige generatie 35-jarige vrouwen werkt 75 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de meeste gezinnen werkt een van beiden voltijd en heeft de ander een deeltijdbaan van 20 tot 35 uur.

Hoe organiseer je de zorg voor het kind?

Als beide ouders werken, moeten ze zoeken naar een goede balans tussen werk en privé.Wat zijn de ambities op het werk? Hoe organiseer je de zorg voor het kind? Hoe flexibel is jouw werkgever? „Antwoorden op al deze vragen zijn niet alleen praktisch. Het gaat ook om emoties”, verklaart Joyce Knappe, directeur van Pro Parents. „Je wilt je een goede ouder voelen, het beste doen voor je kind, én aan je carrière werken.”

Bedrijven doen meer en meer hun best om werknemers te begeleiden en de privésituatie ook op het werk bespreekbaar te maken. Ze huren coaches in om al tijdens de zwangerschap met de werknemers het gesprek aan te gaan. Ze bespreken praktische zaken, zoals hoe ze de opvang van hun kind gaan regelen en wat ze op het werk willen bereiken.

PostNL is een van de bedrijven die er alles aan doen juist talentvolle vrouwen te behouden. „Jonge moeders kunnen bij ons tijdelijk een andere functie krijgen voor bijvoorbeeld drie dagen. Na een paar jaar kunnen ze terug naar hun oude, of een vergelijkbare plek”, vertelt woordvoerder Dick Kors. Het bedrijf zag te weinig doorstroming van vrouwen naar topfuncties. Meerdere managers zijn getraind om werknemers te coachen en helpen zoeken naar balans tussen werk en privéleven.

Als je je goed voelt, ben je gelukkiger en presteer je beter

Coaches helpen bedrijven ook na te denken over wat een werknemer nodig heeft om het werk goed te blijven doen. Uit enquêtes onder werknemers blijkt dat zij betrokkenheid van hun baas fijn vinden. „Ze kunnen bijvoorbeeld afspraken maken over flexibele werktijden, tijdelijk minder productiviteit, thuiswerken”, beschrijft Van Diepen. „En als je je goed voelt, ben je gelukkiger en presteer je beter”, beschrijft Knappe het voordeel voor bedrijven. Na een lange worsteling heeft dermatoloog Brennikmeyer haar rust gevonden. Een coach hielp haar haar eigen keuzes te accepteren en de oppas komt voortaan drie dagen. „Als ik thuiskom, hoef ik alleen maar liefde te geven aan mijn dochters, kan ik moeder zijn”, vertelt ze. Op haar werk kan ze arts zijn. „Dat geeft zoveel rust.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee