Hardwerkend MVV wint in Emmen

© Jack Kochanowski

Een gehavend MVV heeft in Emmen de derbykaters van vorig weekend weggespoeld met een 2-3 overwinning.

Nick Bruls

De Maastrichtenaren vingen het gemis van Thomas Verheijdt, Leroy Labylle en Ricardo Ippel op met hard werken en scherp counteren, met een verdiende zege als resultaat.WonderschoonEmmen begon sterker aan de wedstrijd, maar toen het eenmaal uitgeraasd was, kroop MVV uit de schulp met strijd en goed countervoetbal. Dat leverde de Maastrichtenaren een verdiende voorsprong op dankzij twee wonderschone doelpunten van Luca Polizzi (foto).

Vrije trappenDe tweede helft ving aan met twee gevaarlijke vrije trappen van Boy Deul, die eerst de paal raakte en daarna via de muur net naast schoot. Emmen had om tot scoren te komen echter een eigen doelpunt van Santi Palacios nodig, die een vrije trap achter zijn eigen keeper gleed.AfstandsschotMVV kwam verder onder druk te staan en had geluk toen doelman Jo Coppens een zwabberbal van Sander Rozema met moeite kon keren en Rick ten Voorde vervolgens wild over schoot. Waarna Stef Peeters met een afstandsschot aan alle onzekerheid een einde maakte. De 2-3 diep in blessuretijd was enkel voor de statistieken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee