Roda pakt punt tegen subtopper Groningen

© Jack Kochanowski

Na een beroerde periode is Roda JC langzaam weer opgekrabbeld. De Kerkradenaren hielden zondag in eigen huis een punt over aan het duel tegen subtopper FC Groningen: 0-0.

Roel Wiche

Roda begon enthousiast, in een poging FC Groningen meteen bij de keel te grijpen. Maar al snel luwde de Kerkraadse storm.CountersOmdat de tegenstander ook niet meer deed dan op de counters loeren, verzandde de wedstrijd in een weinig opwindend schaakspel. Pas na 35 minuten veerden de 13.171 toeschouwers op, toen een afgeweerd schot van Paulissen het sein was van een klein Roda-offensief.

BoeienderDe tweede helft was een stuk boeiender. Zowel Groningen (Rusnak, Mahi) als Roda (Faik) nam het doel onder vuur, maar beide keepers excelleerden. De thuisploeg werd sterker toen de slotfase naderde en zetten de gasten onder druk.Faik kogelde nog eens op het doel, maar een treffer zat er deze wedstrijd niet in.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee