Roda JC houdt weer stand bij PSV: 1-1

© ANP

Roda JC blijft de Angstgegner van PSV. De Kerkadenaren grepen zaterdagavond verrassend een punt in het Philips Stadion: 1-1. Roda hield deze eeuw al vaker knap stand in Eindhoven.

Roel Wiche

Roda JC bouwde vanaf de aftrap een gele muur op en mikte op een spaarzame counter om de thuisploeg pijn te doen. Die tactiek leek zich na een kwartier uit te betalen toen Faik een droomkans kreeg, maar hij faalde oog in oog met doelman Zoet.

PSV ging verder met de omsingeling van het Roda-fort, maar dat weigerde te kraken. Een onzuiver schot van Luuk de Jong leverde tot de rust het enige gevaar op.

Meteen na rust nam Roda zelfs brutaal de regie in handen, zij het met hulp van de arbitrage. Gyasi stond duidelijk buitenspel, maar mocht de bal naar de voet van de alerte Juric sturen, die via Brenet de score opende: 0-1. PSV zocht daarna naar een bres in de hechte Roda-defensie en vond die een kwartier voor tijd via een achterwaartse kopbal van Pröpper: 1-1. Maar verder liet de ploeg van trainer Kalezic het niet komen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee