Mild weer zit H&M dwars

Met het uitblijven van de echte winter valt ook de verkoop van winterkleding tegen. Dat is de boodschap die het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz (H&M) verkondigde bij de presentatie van de verkoopcijfers.

ANP Producties

De omzet van H&M kwam in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 48,7 miljard kroon (5,2 miljard euro). Dat is lager dan de 49,5 miljard kroon waar marktkenners rekening mee hielden. De omzet in november lag omgerekend in kronen 4 procent boven de verkoopcijfers van een jaar eerder. Het is voor de tweede keer dit jaar dat de maandomzet van het bedrijf minder dan 10 procent groeide ten opzichte van een jaar eerder.

Het is overigens niet alleen het milde winterweer dat H&M dwarszit. Ook de concurrentie is moordend. Zo meldde de Spaanse concurrent Inditex, moederconcern van Zara, onlangs nog de sterkste omzetgroei per kwartaal in drie jaar tijd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee