Koikarperkapers

© MGL

Kom in verzet! Trek massaal naar die raadsvergadering over een azc in Geldermalsen, en bestorm het raadsgebouw. Eigen volk eerst, geweld is dus geoorloofd.

Marco van Kampen

Kom in verzet!Sla vuurwerk in, het liefst van het zwaarste soort, en verniel het huis van dat levensgevaarlijke Somalische gezin in Pannerden. In naam van volk en vaderland. Kom in verzet! Klap subiet je laptop open en spuw, het liefst anoniem, digitaal je gal over het dwaze plan om voor de Syrische vrouwen in noodopvang Heumensoord een kookavondje te organiseren. Schelden en beledigen is toegestaan - herstel - gewenst.Kom in verzet!De Politicus van het Jaar blijft het roepen. En zijn woorden krijgen navolging, blijkens deze excessen. Een debat vindt hij echter niet nodig. De Leider van het Verzet is met belangrijkere zaken bezig. Toen de stofwolken rond het raadhuis van Geldermalsen waren opgetrokken, twitterde hij een foto van drie schattige kittens in een koffiekopje.Onlangs berichtte De Telegraaf over vluchtelingen die twee peperdure koikarpers op vakantiepark Marina Beach in Hoek uit een siervijver hadden gevist en vervolgens op de barbecue hadden gelegd. Een broodje aap, waarschijnlijk. Maar stiekem hoop ik dat het verhaal hartstikke waar is. Dat de vrouwen van Heumensoord uit protest tegen het annuleren van de kookavond naar Zeeland zijn getogen om daar zelf maar het heft in handen te nemen. Koikarpers kapen, als het ultieme verzet tegen de woekerende xenofobie in een land dat van iedereen zou moeten zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee