Nieuwe toverwoord: flexibel

© Fotolia

De vijftigplussers zetten dit jaar een nieuwe trend en gaan massaal aan de slag als zelfstandig ondernemer. Het nieuwe toverwoord dat ze daarbij helpt: flexibel.

Monique Parren

In de kaartenbak van uitkeringsinstantie UWV vallen ze al niet meer op, de vijftigers. Al bijna afgeschreven voor de arbeidsmarkt. Verkeerde leeftijd. Maar in 2015 laat juist deze groep werklozen zien dat een mens nooit te oud is om met wat nieuws te beginnen.

Veel vijftigers blijken nog fris en vitaal genoeg om aan de slag te gaan Die tweede carrière begint niet langer meer in loondienst, maar als eigen baas. Het is een geluk bij een ongeluk, want een vast dienstverband zit er tegenwoordig - zeker op hogere leeftijd - ook nauwelijks nog in. De arbeidsmarkt wordt in hoog tempo flexibeler, nog zo’n trend.

Was een vaste aanstelling vroeger heel gewoon, tegenwoordig krijgen werknemers eerst vaak meerdere contracten voor bepaalde tijd aangeboden (het maximum is drie). Ook zogeheten hybridecontracten (deels vast, deels flexibel) zijn steeds gebruikelijker. Voor vijftigplussers met een rijk arbeidsverleden en meestal ook een schat aan levenservaring klinkt dit allemaal weinig aanlokkelijk. In de praktijk zoeken zij steeds minder naar een werkgever, maar beginnen ze een eigen zaak.

Vrouwen kiezen vaak voor de sectoren zorg, welzijn en onderwijs

Van de 988.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in Nederland is 43 procent inmiddels ouder dan vijftig jaar. Het aantal 50-plussers dat vanuit de WW zelfstandig ondernemer wordt, stijgt dan ook gestaag. Vorig jaar waren het er 3500, tegen ruim 2600 in 2013 en 2500 in 2012. Driekwart van die starters is man. Die mannelijke zzp’ers zijn vooral te vinden in de zakelijke dienstverlening, denk aan ICT en boekhouding. Ook in de handel en op de bouw of de boerderij kom je ze veelvuldig tegen. Vrouwen kiezen vaak voor de sectoren zorg, welzijn en onderwijs.

Al deze ‘kleine zelfstandigen’ koesteren hun vrijheid, zo blijkt uit ondezoek van het economisch bureau van de ING. Aan de andere kant blijft het ook een onzeker bestaan: veel zzp’ers weten niet of ze genoeg klussen kunnen genereren om ook op lange termijn het hoofd boven water te kunnen houden.

Voor alle vijftigplussers die een baan met meer zekerheid ambiëren, zijn er inmiddels tal van bij- en omscholingstrajecten. Ook hier verhoogt een flexibele opstelling - daar is het toverwoord weer - de arbeidsmarktwaarde aanzienlijk, zo is gebleken.

En bedenk dat vijftig het nieuwe veertig is. Of liever nog, wees een dertiger: gedreven, leergierig, ambitieus, met een open blik en voorzien van actuele kennis. Bewijs zo dat de (negatieve) vooroordelen over vijftigplussers niet kloppen en je slecht alweer een barrière.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee