TV blijft veel uit tijdens Kerstmis

Tijdens de kerstdagen lijken veel mensen hun tv niet aan te hebben gehad. Op zaterdagavond trokken slechts drie programma's een miljoen kijkers of meer. André van Duins Theatershow was op tweede kerstdag goed voor ruim 1,6 miljoen kijkers. Het NOS-journaal van 20.00 uur dat voorafgaand aan de theatershow werd uitgezonden trok 1,4 miljoen mensen. Kerst met Nick en Simon passeerde net de grens van een miljoen kijkers, maakte de Stichting KijkOnderzoek zondag bekend.

ANP Producties

Op eerste kerstdag was het beeld niet heel anders. De kersttoespraak van koning Willem-Alexander trok 's middags in totaal meer dan 1,6 miljoen kijkers op verschillende zenders. Iets meer dan 1,5 miljoen mensen stemden 's avonds af op André Rieu op het Vrijthof. Het NOS-journaal van 20.00 uur haalde meer dan 1,4 miljoen kijkers en Hello Goodbye ging precies over de grens van 1 miljoen.

Normaal gesproken trekken acht of negen programma's 's avonds een miljoen kijkers of meer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal