Anouar en zijn mooie wenkbrauwen op het hakblok

Print
Anouar en zijn mooie wenkbrauwen op het hakblok

Afbeelding: ANP

Anouar is niet komen opdagen. Zijn advocaat, gemillimeterd haar, rood aangelopen hoofd en Bram Moszkowicz-tongval, heeft hem net nog geappt: waar blijf je nou? Anouar had iets uit willen leggen. Over een persoonsverwisseling: hij is ten onrechte beschuldigd van diefstal uit een pedicuresalon. Dat is niet het enige recente jatpartijtje.

Een tijdje terug wordt hij betrapt als hij in de MediaMarkt eenWii-computer en een Supermario cd-rom meeneemt zonder te betalen. Hebben we nog dat ‘heterdaadje’ in een modezaak. Anouar wordt vlak na het verlaten van die winkel aangehouden door agenten. Het personeel heeft gezien dat hij een broek, een trui en twee T-shirts in een tas heeft gestopt. In die tas vindt de politie ook een bikini, afkomstig uit de HEMA. Anouar kan geen aankoopbonnetje tonen. En dan die pedicuresalon, met dank aan de winkelcamera’s.We zien hoe een slanke jongeman ’s nachts een winkelpand binnendringt. Op z’n dooie gemak kuiert hij door de ruimte. Uiteindelijk neemt hij een laptop mee, een pinapparaat en een kluisje, waar wat geld in zit. We zien dat de dief op een fiets wegrijdt. Totale schade: rond de duizend euro.

Anouar kan geen aankoopbonnetje tonen.

De beelden gaan naar het politiebureau. Twee agenten herkennen hem direct. Ja, dit is Anouar. Recidivist, met mishandelingen en inbraken in zijn dossier. Hebbes. Nog iemand krijgt een déjà-vugevoel. Christel, eigenares van de salon, herkent de zoon van een vaste klant: Anouar. Die bekent de diefstal bij de modezaak. Van die bikini weet hij niks. Die zal hij toch niet gestolen hebben omdat hij het kledingstuk graag eens wilde passen, oppert de advocaat. Maar over die salon had Anouar tegen hem gezegd: ik ben die jongen niet en zal naar de Anouar. modezaak. de zitting komen om dat te bewijzen, alleen al door mijn fysieke verschijning. Vandaag moeten we het echter doen met wat fotootjes van Anouar die de advocaat heeft meegenomen. Die worden vergeleken met de persoon die we op de camerabeelden zien. Ik twijfel, probeert de advocaat. Het is hem hoor! roept een vrouw vanuit de zaal. De eigenares van de salon: dik grijs haar, legging over broek en zonnebril op het voorhoofd. Ze heeft toch wel een zwak voor Anouar. Hij draagt zijn petje altijd zo stoer schuin naar achteren, net als op deze beelden, zegt ze zachtjes. En hij heeft zulke mooie wenkbrauwen.

En hij heeft zulke mooie wenkbrauwen. 

Ze snapt het niet. Anouar wist toch dat er camera’s hangen in het pand. Anouar is zwakbegaafd, meldt een rapport van de reclassering. Hij heeft waarschijnlijk nauwelijks beseft hoe gemakkelijk hij zou worden opgespoord. De rechter scheldt Anouar de ontvreemding van de HEMA bikini bij gebrek aan bewijs kwijt. Voor de diefstal in de pedicuresalon moet hij 120 uur werken voor de samenleving. Zijn advocaat is pissig. Hij stuurt Anouar een tekstje. Zeer vermoedelijk met de vraag: waar was je nou? Frustrerend voor een advocaat. Door niet te verschijnen heeft Anouar zelf zijn hoofd op het hakblok gelegd. Inclusief die mooie wenkbrauwen.

Sommige namen van personen zijn uit privacy-overwegingen veranderd. 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen