Ambulance

Print
Ambulance

Afbeelding: Foto Archief Media Groep Limburg

Een nieuwe ambulance. Dat was de grote verrassing bij de opening van de nieuwe huisvesting van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis.

In welke plaats werd dit nieuwe Rode Kruisgebouw in gebruik genomen en wie herkent de medewerkers op deze foto uit januari 1980?

Reacties:

Dit is het Rode Kruis-gebouw van de afdeling Geleen aan de Kinkerweg.
Zelf ben ik al 46 jaar lid. Ik die tijd gingen we alle scholen in de Westelijke Mijnstreek af om EHBO-les te geven aan de leerlingen. Ook begeleiden we elk jaar de wielertoer voor mensen met de spierziekte van Duchenne.
Begin jaren negentig adopteerden we het dorpje Brastavatu in Roemenië en brachten er hulpgoederen naar toe. Het hulptransport werd georganiseerd samen met de brandweer van Geleen.
Van de collega's op de foto herken ik onder andere Huub Steijns, penningmeester Leo Willems en Piet Hermans (respectievelijk tweede, derde en vijfde van links) en Leuntje Wijtman (zesde van rechts). Chauffeur in de ambulance is Adri Schrijer. Als eerste van rechts (nog net zichtbaar) sta ik zelf op de foto.
Met vriendelijke groet,
Jean Kerkhofs

Ls,
Deze foto is genomen bij de opening van het Rode Kruis Gebouw in Geleen.
Op  de foto staan o.a. Huub Stijns, Leo Willems, Piet Hermans, Jos van Luyck, Leun Wijtman, Marij de Bruijn , Jacques Thomas, Jean Kerkhofs, Herman Pauly en achter het stuur Adri Schrijer
Van enkele mensen ben ik de naam kwijt……….
Met groet,
Bert Kuijpers
Coördinator /bestuurslid Noodhulp afd. G

Beste mensen,
Hierbij reactie op de foto.
Deze is gemaakt bij opening van Rode Kruis gebouw aan de Kinkenweg te Geleen. De rode kruis vrijwilligers zijn: Leo willems, Hub Stiens, Ger Fontijn, Piet Hermans, Martin van Ham, Jos van Luijck, Snijders, Marij de Bruijn, Jose Ulijn, Leuntje wijtmans, Jack Thomas, Wim Reijners, Frans Braun, Herman Pauly
Van een persoon weet ik de naam niet. De chauffeur in de ambulance is Adri Schrijer.
De persoon met geruite broek is volgens mij verslaggever van de krant.
Met vriendelijke groet
Marij de Bruijn (40 jaar lid van het Rode Kruis)