Wilders in het Duck-kamp

Print
Wilders in het Duck-kamp

Afbeelding: MGL

Eén tweet over de nieuwe Donald Duck en het nog niet uitgelezen nummer kostte Onno Hoes - vér voor de toyboyaffaires - al bijna het burgemeesterschap van Maastricht. Vergaande Disneyfilie maakte dat pianist Wibi Soerjadi het imago van kindse kwezel kreeg. Dus als de leider van virtueel de grootste partij van Nederland ook een diehard-fan van het vrolijke weekblad blijkt te zijn, betekent dat héél veel voor de emancipatie van de altijd weggelachen lezers.

Tegelijkertijd vallen bij de Binnenhofwatchers dankzij de onthulling over een geheim, tweede twitteraccount puzzelstukjes op hun plaats. Die uitspraak dat de Koran zonder haat net zo dik als de Donald Duck zou worden. Dat was geen tegemoetkoming aan het beperkte begrip van Henk & Ingrid. De Blonde God uit Venlo kon zich daar zelf makkelijk wat bij voorstellen. Je wilt wel weten wie van de figuren in Duckstad bij het lezen van het weekblad zijn sympathie heeft. Is het die meerderheid van hondachtigen, buurman Bolderbast voorop, die de enkele vreemde vogels in hun gemeenschap liever vandaag dan morgen ziet vertrekken? Of herkent hij zich in de eend die meer kwaakt dan hij voor elkaar krijgt? 

Zoals het ook een vraag blijft wat de onderzoeksjournalisten willen zeggen door van alle in het geniep gevolgde accounts nu juist de zeventien figuren uit de Donald Duck en polderpornoster Kim Holland te noemen. Ga ik die informatie met elkaar combineren, dan krijg ik nogal ranzige beelden op mijn netvlies: iets met de PVV-leider in een matrozentruitje zonder broek. Is dit ook de suggestie die FritsWester en de zijnen willen oproepen? Dames en heren van RTL Nieuws, maakt u vandaag de alles verhelderende follow-up? 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →