Ben van Dael blijft ongeslagen met Fortuna

Print
Ben van Dael blijft ongeslagen met Fortuna

Lars Hutten van Fortuna Sittard aan de bal Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard behield zijn ongeslagen status onder trainer Ben van Dael. Een doelpunt van linksback Joeri Schroijen vlak na rust leverde de Sittardenaren een punt op: 1-1.

Op het lastig te bespelen veld namen de gasten het initiatief en dat vond Fortuna wel best. Gelukkig voor de Limburgers deden de Bosschenaren daar bijzonder weinig mee, waardoor de Sittardse defensie zich met het grootste gemak staande kon houden. Fortuna op zijn beurt ontplooide bijzonder weinig aanvallende activiteiten.

Hoewel beide ploegen weinig aanspraak op een doelpunt maakten, opende Den Bosch bij de eerste de beste kans meteen de score. De Duitse spits Denis Pozder ontsnapte aan de aandacht van het centrale duo Janssen-De Regt en wipte de bal behendig over doelman Ferhat Kaya heen: 0-1.

De thuisclub blonk vooral uit in nonchalance en knulligheid. De bal lang in bezit houden bleek wederom lastig en Fortuna mazzelde dat Tim Hofstede vijf minuten voor rust een prima mogelijkheid op de 0-2 liet liggen.

Dat werd door Joeri Schroijen meteen na rust afgestraft. De linksback zette een kenmerkende rush op de flank in en klopte Den Bosch-doelman Heemskerk door de benen: 1-1. Vlak voor tijd hadden Hutten en invaller Marco Ospitalieri de 2-1 op hun schoen, maar een doelpunt bleef uit.