VVV snel klaar met Almere City

Print
VVV snel klaar met Almere City

Afbeelding: Ermindo Armino

VVV heeft vrijdagavond in De Koel Almere City opgerold. Na vier goals in het eerste kwart van de eenzijdige wedstrijd was het pleit al beslecht. De zesde opeenvolgende competitiezege stond toen al vast: 4-0.

VVV moest het doen zonder Vito van Crooij die vanwege een voetblessure niet aan de aftrap verscheen. Erg veel last ondervonden de Venlonaren daar niet van. Van Crooijs vervanger Torino Hunte opende al in de zevende minuut de score toen hij een poging vanaf een meter of 25 van de goal waagde en vervolgens zag hoe Almere-doelman Agil Etemadi de bal vakkundig in zijn eigen goal keek, 1-0.

Achttien minuten later was het Almeerse drama compleet. Want op dat moment was de tussenstand 4-0 en Ralf Seuntjens een hattrick rijker. De eerste treffer van VVV’s topscorer, de 2-0, was een velddoelpunt op aangeven van Robin Buwalda. Daarna boog Seuntjens zich in een kort tijdsbestek over twee strafschoppen.

Bij de eerste vloerde oud-VVV’er Kaj Ramsteijn Torino Hunte. Dat arbiter Christiaan Bax de bal op de stip legde, was terecht. De rode kaart voor Ramsteijn overdreven. 

Nog geen vijf minuten nadat de gasten zich benadeeld hadden gevoeld, was er weer ongeloof in de rangen van City. Deze keer omdat een schouderduw van Gaston Salasiwa aan Danny Post werd bestraft met een strafschop. Wederom een kolfje naar de hand van Ralf Seuntjens, 4-0.

Omdat Danny Post onderweg zijn vijfde gele kaart van het seizoen oppikte en daarom maandag, als VVV FC Oss bezoekt op de tribune zal moeten plaatsnemen, wisselde Steijn zijn aanvoerder in de rust voor Quin Kruijsen die een hele helft auditie mocht doen om Post te vervangen.

Nog zo’n helft als voor rust was onwaarschijnlijk. En kwam er ook niet. De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het Venlose publiek maalde er niet om. Het toog naar huis in de wetenschap dat de achterstand van hun favorieten op koploper Sparta nu nog maar twee punten bedraagt.