Dure nederlaag VVV in Oss

Print
Dure nederlaag VVV in Oss

VVV-trainer Maurice Steijn Afbeelding: Toin Damen

Op bezoek in Oss heeft VVV maandagavond drie dure punten laten liggen. Op jacht naar de volle buit bij een 1-1 tussenstand in het Frans Heesen Stadion liep de nummer twee van de eerste divisie drie minuten voor het einde tegen een dodelijke counter van de thuisploeg aan: 2-1.

VVV had zich in de eerste tien minuten al in een zetel kunnen hijsen. De gasten lieten Oss na de aftrap eerst uitrazen om vervolgens twee keer het gaspedaal in te drukken. Het leverde evenzo vele kansen op. Maar waar Gianluca Nijholt moest scoren uit de draai, stuitte hij op de voet van Jeffrey Ket. En waar Torino Hunte de bal voor het intikken had na goed werk van Leandro Resida, raakte hij het lichaam van Oss-doelman Xavier Mous. 

Geen vroege Venlose voorsprong derhalve en na verloop van tijd verloor VVV de controle over het duel. Na aanvankelijk wat speldenprikjes te hebben uitgedeeld was het in het vervolg van de eerste helft de thuisclub die gevaarlijk werd. Felitciano Zschusschen had tot twee keer toe de openingstreffer op zijn voet, maar had het eventjes niet in de afwerking.

Een moment van brille van Istvan Bakx bracht het spel vroeg in de tweede helft op de wagen. Met een meesterlijke dieptepass zette Bakx Fatih Kamaci de complete VVV-defensie buitenspel én Fatih Kamaci vrij voor Jordy Deckers, 1-0.  VVV had even nodig om die tik te verwerken. Buiten een zwak ingeschoten vrije trap van Ralf Seuntjens was van VVV in aanvallend opzicht weinig zichtbaar. Een kwartier voor tijd kwam VVV toch langszij toen Torino Hunte, weer in de ploeg voor Vito van Crooij, vrij voor Mous de bal in de lange hoek schoof, 1-1.

In de slotfase beukten de gasten nadrukkelijk op de poort, maar de finesse om de thuisploeg op de knieën te krijgen ontbrak. Erger nog, drie minuten voor tijd counterde FC Oss vlijmscherp naar de 2-1 zege toen Fatih Kamaci vanaf de rechterkant Richard van de Venne bediende.