Consumenten besteden nauwelijks meer

Print
Consumenten besteden nauwelijks meer

DEN HAAG (ANP) - Consumenten gaven in november nauwelijks meer uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De consumptie groeide in het laagste tempo van het jaar, met 0,3 procent ten opzichte van november 2014.

Er werden in de op een na laatste maand van het jaar minder schoenen en kleding gekocht. Ook werd er ,,aanzienlijk minder'' gas verbruikt, zo constateerde het statistiekbureau. Dat kwam omdat het weer een stuk zachter was dan een jaar eerder. Wel werd er meer uitgegeven aan goederen en genotsmiddelen.

Ook de uitgaven aan diensten als woninghuur, reizen met de bus of trein of een bezoek aan de kapper zaten in de lift. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Het CBS wees er op dat volgens hun zogenoemde consumptieradar de omstandigheden voor de consumptie in januari ongunstiger zijn dan in november en december.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →