Aken voert milieustickers in voor auto’s

Print
Aken voert milieustickers in voor auto’s

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Aken is een van de laatste Duitse steden die de milieuzone en groene sticker voor auto’s invoert. De stad is zich bewust van de barrière die het daarmee opwerpt voor Nederlanders. „Maar we verwachten niet minder bezoek aus den Niederlanden.”


„Das Spiel ist aus”, schrijft de Aachener Nachrichten. Langer uitstel is niet meer mogelijk. De stad Aken moet nu echt de milieuzone invoeren, zoals bijna alle Duitse steden inmiddels hebben gedaan - Keulen zelfs al in 2008. Dat de Karelstad de maatregel zo lang heeft uitgesteld komt door de ligging aan de grens. „We willen onze buitenlandse gasten hier niet mee belasten. 
Het is dan ook niet ons idee. Het is der Bund (de bondsregering in Berlijn, red.) die ons hiertoe dwingt”, zegt milieuambtenaar Klaus Meiners van Aken. 
Of Nederlanders de verplichte sticker als een te grote belasting gaan ervaren, moet in de praktijk gaan blijken. Feit is wel dat het groene vignet een nieuwe horde is voor de Nederlandse automobilist op weg naar Duitsland.We hadden al de winterbandenplicht. En de discussie over de invoering van tol is ook nog niet van de agenda verdwenen. 
 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →