Rasondernemer aan de stuurknuppel op vliegveld

Print
Rasondernemer aan de stuurknuppel op vliegveld

Trade Centre Global Investments moet Maastricht Aachen Airport nieuw leven in blazen. Afbeelding: ANP

Met vrachtmakelaar TCGI uit Amsterdam staat voor het eerst een rasechte ondernemer aan de stuurknuppel van Maastricht Aachen Airport. „Wij hebben de sleutel van het logistieke spel in handen.”


De exploitatie van Maastricht Aachen Airport (MAA) komt voor minimaal tien jaar in handen van het nabij Schiphol gevestigde Trade Centre Global Investments (TCGI). De vrachtmakelaar (omzet 400 miljoen euro) heeft volgens de provincie de beste papieren om de kwakkelende luchthaven nieuw leven in te blazen. 

Aan het hoofd van de onderneming staat Ismail Durmaz (1969) uit Zaandam. Hij heeft zich na de mts opgewerkt van manager bij expediteur Chartair, tot accountmanager bij Global Airline Services, het bedrijf dat hij eind 1999 overnam. 
Hij heeft een neus voor zakendoen. 

Wij spelen als private partij in de Champions League van het vrachtvervoer

Door zijn kennis van de markt en door kansen te verzilveren, is moedermaatschappij TCGI uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener met 300 werknemers, kantoren wereldwijd, een internationaal netwerk van circa 85 luchtvaartmaatschappijen, duizenden contacten met expediteurs en een vrachtvolume van zo’n 800.000 ton per jaar.

„Wij spelen als private partij in de Champions League van het vrachtvervoer; behoren tot de top in de wereld”, aldus Durmaz, die de intentie heeft geuit om het voltallige personeel (140 mensen) op de luchthaven mee over te nemen. 
Durmaz zet met de exploitatie van MAA een nieuwe stap in de dynamische wereld van het vliegverkeer. „Ik zie toekomst voor deze luchthaven, ondanks zijn beperkingen: nachtslot en geen grootschalige brandstofopslag. De luchtvaart is een vechtmarkt, maar ook een groeimarkt. Niet iedereen hoeft naar Schiphol. Ik geloof in het concept van landen, lossen en direct per trucker distribueren. Kwaliteit en tijd zijn essentieel; de centrale ligging ten opzichte van het Ruhrgebied is daarbij een groot voordeel.” 

De Europese vertegenwoordiger van onder meer Turkish Airlines en Royal Jordanian, vertrouwt op zijn contacten en wereldwijde netwerk. „Ik denk dat wij de sleutel hebben in het logistiek spel. Met de exploitatie van MAA worden we als het ware klant van onze klanten; kunnen we sturen, partijen bij elkaar brengen. Bij het aantrekken van nieuwe maatschappijen, zowel vracht als passagiers, dragen we zelf risico. Door garant te staan voor een bepaalde hoeveelheid vracht of een aantal passagiersstoelen”, getuigt Durmaz van ondernemersgeest. 
 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →