‘Hollands gezeur’ over rondweg

Print
‘Hollands gezeur’ over rondweg

De geplande rondweg om Wanssum heen. De inwoners die vrezen voor geluidsoverlast, wonen aan de westzijde van het dorp, ter hoogte van de rotonde. Afbeelding: illustratie Projectbureau Ooijen-Wanssum

De rondweg omWanssum heen is een zegen voor het dorp. Aldus de provincie. Een groepje bewoners gelooft er geen snars van en blijft zich verzetten.


Het is lastig uit te leggen, weet Roelie Arts. Een groepje inwoners van Wanssum verzet zich tegen de komst van een rondweg, hoewel die de verkeersveiligheid in het dorp verbetert en de geluidsoverlast dempt. Hoe kun je daar nou tegen zijn? 
Het helpt niet dat de ‘zeurkousen’ overwegend ‘Hollanders’ zijn. Ofwel, net als zij: import. Dan win je niet de populariteitsprijs, beseft Arts (66). Zij wijst erop dat eenieder het recht heeft te protesteren tegen ongewenste ontwikkelingen. „Toch?” Verder heeft de ‘verzetsgroep’ hetzelfde belang als het dorp, zegt ze. 
 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →