Toekan ontkomt aan vlammenzee

Print
Toekan ontkomt aan vlammenzee

Brandweerlieden proberen te voorkomen dat de vlammen overslaan naar de rest van het hotel. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Een uitslaande brand heeft de vergaderzaal en het restaurant bij hotel Van der Valk in Heerlen deels verwoest. Niemand raakte gewond en de schade bleef beperkt tot de oostvleugel.

Twee Italiaanse dames lopen onthutst over het gras rond hotel Van der Valk. Ze hebben vliegensvlug een Sabic-congres verlaten. „We roken iets, iemand riep brand. Maar waar moeten we nu heen?”, zegt de dame met een jasje over de schouders en de schrik in haar ogen. De politie dirigeert de twee het talud af, de straat op. 
Daar worden ze samen met de andere gasten verder geleid naar het nabijgelegen Kasteel Terworm. 
Aan de andere kant van het hotel langs de Heerlense stadsautoweg verlaten zwemmers het recreatiebad. 
Op de verdiepingen daarboven dirigeert hotelpersoneel de nog overgebleven gasten van hun kamer. Het hotel was volgeboekt de nacht ervoor, maar velen zijn alweer uitgecheckt of zijn niet meer op hun kamer. Buiten is iedereen in rep en roer, maar een klein half uur na de brandmelding blijkt iedereen erin te zijn geslaagd het gebouw veilig te verlaten. 

De brand ontstond gistermorgen rond half elf aan de achterkant van het gebouw.
 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →