Wordt Vrouw Wielemösj nog begeerd?

Print
Wordt Vrouw Wielemösj nog begeerd?

Vrouw Wielemösj krijgt een plekje in het Studenten Service Centrum. Afbeelding: Johannes Timmermans

Vrouw Wielemösj is terug van weggeweest, maar de vraag is of de studentenhospita uit een stuk van Fons Olterdissen nog net zo begeerd wordt als vroeger. Tot Aswoensdag staat haar beeltenis in het Studenten Service Centrum aan de Bonnefantenstraat. Als het goed is.


Vrouw Wielemösj gaat een rustige carnaval tegemoet als we Fons Elbersen van de Universiteit Maastricht mogen geloven. Tot en met Aswoensdag staat de papier- maché beeltenis van de hospita uit de eenakter Vastenaoventsgrap van Fons Olterdissen braaf op een podium achter in de hal van het Studenten Service Centrum aan de Bonnefantenstraat. „Om de verbinding met de mensen in de stad, het thema van ons veertigjarig bestaan, te benadrukken.” 
 

Werd de pop sinds 1990 elk jaar aan een andere studentenvereniging toegewezen, nu is het de bedoeling dat ze in het Studenten Service Centrum blijft staan. „Omdat, hoe zeggen we dat netjes, de studenten iets te ‘enthousiast’ werden in hun pogingen de studentenmascotte te stelen en haar daarna - voor een of twee vaten bier - weer aan de rechtmatige vereniging terug te geven. Daarbij werd er niet altijd even zachtzinnig met haar omgegaan.”Woorden die Frits Jongen en Jan Janssen van De Tempeleers beamen.

 

Lees het volledige artikel verder in de krant.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →