Zelfs Almere City lacht in Sittard

Print
Zelfs Almere City lacht in Sittard

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna Sittard is weer terug bij af. De opleving die de Sittardse club had na de aanstelling van trainer Ben van Dael is geluwd. Opnieuw werd er thuis verloren, nu van hekkensluiter Almere City: 0-2.

Al na één minuut had zijn nieuwe club tegen een achterstand kunnen aankijken toen Almere-captain Jason Oost vanaf vijf meter een voorzet mocht inknikken. Tot grote opluchting van het thuispubliek koos de bal de verkeerde kant van de paal.

Fortuna liet de gasten de eerste tien minuten het spel maken en kroop daarna iets uit zijn schulp. Afgezien van een schotje van Muhammed Mert werd het niet  gevaarlijk. In de 25ste minuut was de hekkensluiter nog het dichtst bij de openingstreffer, maar op miraculeuze wijze belandde de inzet van Enzio Boldewijn op de lat.

Aan het einde van de eerste helft waren Lars Hutten en Mert kansrijk, maar doelman Etamadi tot reflex dwingen lukte niet. 

Na rust duurde het 22 minuten voor het eerste doelgevaar zich aandiende en meteen was het raak. Joeri Schroijen ging hopeloos de fout in met Boldewijn in zijn buurt. Met het grootste fortuin wist de aanvaller Ferhat Kaya in de kluts te passeren.

en kwartier voor tijd maakte Ricardo Kip de ellende voor de Sittardenaren nog groter: 0-2. Daar bleef het bij in Sittard.